Telefón

0911 348 363

Email

ccvc@ccvc.sk

Otváracie hodiny

Pondelok - Piatok: 10:00 - 20:00

Deti z nášho letného tábora zažili nezabudnuteľné dobrodružstvá v Bardejove, kde zažili krásny výhľad na Bardejov z veže Baziliky svätého Egídia.

Veľmi sme sa tešili, že v rámci tábora navštívime Bardejov a nádhernú Baziliku svätého Egídia 🕍. Okrem nádherného výhľadu na mesto sme sa dozvedeli mnohé zaujímavé historické fakty. 💡

Bazilika svätého Egídia bola postavená v 13. storočí ako novorománsky kostol s priľahlým kláštorom. Okolo roku 1450 bol kostol prestavaný v gotickom štýle a neskôr pristavaná veža, z ktorej sme sa nevedeli vynadívať na krásu historického mesta a okolia. Cítili sme sa takmer ako v rozprávke 🏰. Rovnako, ako naše obľúbené knihy a filmy – aj história baziliky je plných zaujímavých príbehov a nachádza sa tam množstvo krásnych historických sôch, obrazov a fresiek 🖼️.

Zistili sme, že Bazilika svätého Egídia bola v roku 2000 zaradená na zoznam pamiatok UNESCO a v rovnakom roku bolo mesto Bardejov v súčinnosti s množstvom ďalších barokových pamiatok vyhlásené za najkrajšie historické mesto Slovenska 🏆.

Bola to naozaj nádherná, poučná a duchaplná návšteva a sme veľmi radi, že sme to mohli zažiť.

Navždy si budú pamätať aj výlet lanovkou 🚡😍 na Predné Solisko vo Vysokých Tatrách 🏔️🌲 , kde si užili úchvatný výhľad🌤️🏞️.

Vysoké Tatry sú naozaj nádherné a máme šťastie, že môžeme žiť v krajine s takýmito nádhernými horami.

Sme radi, že sa deti z nášho tábora mali možnosť zúčastniť na výlete lanovkou na Predné Solisko, ktoré sa nachádza vo výške 2093 m nad morom. Tento vrchol nám poskytol výhľad na doliny a okolité hory. Lanovka na Predné Solisko je naozaj zážitok sám o sebe. Deti zažili radosť pri pohľade na krajinu z lanovky, ktorá ich doviezla skoro až na vrchol.

Bolo to určite jedno z tých dobrodružstiev, ktoré si naše deti budú dlho pamätať, pretože nie je nič lepšie ako stráviť deň vo Vysokých Tatrách v blízkosti tak krásnej prírody.

Veríme, že aj vďaka tomuto zážitku sa deti stanú milovníkmi prírody, zanietení turisti a možno niektorí aj horolezci. Veď aj svätý Ján Pavol II. miloval naše krásne Tatry a Pán Ježiš sa rád modlil na vrcholoch.

Aj my chceme ísť v ich šľapajach a obdivovať Boha aký je dokonalý a, ako všetko dokonalo stvoril.

Odporúčané články

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *