Telefón

0911 348 363

Email

ccvc@ccvc.sk

Otváracie hodiny

Pondelok - Piatok: 10:00 - 20:00

Vo farnosti Božieho milosrdenstva sa odohral prvý denný detský tábor s názvom Týždeň s priateľmi. Každý deň patril jednému svätému, ktorý sa stal našim novým priateľom v nebi.

Najlepším naším priateľom je Pán Ježiš, naša najlepšia priateľka je Panna Mária, no hneď prvý deň sme sa zoznámili s blahoslavenou Emíliou, ktorú sme si po omši predstavili krátkou scénkou. Po obede nás čakal deň hier.

Druhý deň tábora patril svätcovi, ktorý navštívil našu krajinu, dokonca 3-krát. Áno, je to pápež Ján Pavol II, ktorého obraz visí vo vestibule v kostole Božieho milosrdenstva. Deti tiež putovali v rámci mesta a hľadali indície spojené s týmto svätcom. Na konci putovania ich čakal chutný poklad. Poobede si oddýchli pri tvorení kvietok.

Ďalší deň tábora bol relaxačný. Ráno sme navštívili drevený pravoslávny kostolík a po obede sa deti tešili na plaváreň. Počas kázne nám pán farár porozprával o svätom Maximiliánovi a po omši deti rozdali našim starkým kvetinky, ktoré deň predtým pre nich vyrobili.

Na sviatok Panny Márie, našej nebeskej Matke sme sa rozcvičili tancami. Pred omšou sa deti naučili niečo nové o Panne Márii. Poobede sme si spoločne pochutnali na špekáčikoch, ktoré si deti sami opiekli.

Nasledujúci deň patril blahoslavenému Zefirínovi a rómske deti krátkou scénkou ukázali, ako žil. Deti sa najviac tešili z jazdy na koni a skákacieho hradu. A tiež ich určite zaujal aj gréckokatolícky chrám a poobedne hry a tance.

Šiesty deň tábora sme sa vybrali na výlet do Vysokej nad Uhom navštíviť bl. Anku Kolesárovu, ktorá si zvolila radšej smrť ako hriech. Deti navštívili Domček, kúpili si nejaký suvenír a navštívili Ankin hrob, kde sme sa spoločne pomodlili. Nechýbala ani zmrzlina.

Odporúčané články

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *